Kezdőlap

et logo 230 2A tanulmányban a szerző a magyarországi rurális térségek aktuális problémáit vizsgálva a hagyományos „falusi társadalom" fogalom használatának anakronizmusára hívja fel a figyelmet. A funkcionálisan differenciált falun kívüli kapcsolatok hétköznapivá válása, a települések közti áramlás pályáinak kiszélesedése, az életviteli szempontok egyéniesedése, valamint a helyi nyilvánosság töredezettsége miatt a falvak társadalma nyitottabbá vált. A tanulmány az ennek fényében értelmezett „falusias terek" aktuális kérdéseit tűzi napirendre, felhasználva az utóbbi évek szociológiai, társadalomstatisztikai és gazdasági elemzéseinek, valamint a kis- és nagytérségi programkészítési kísérletek tanulságait.

Juhász Pál a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Szociálpolitikai Intézetének tudományos munkatársa, e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A tanulmány teljes szövege (pdf)

Aktuális szám

et2019 2

Az Erdélyi Társadalom folyóirat a következő nemzetközi adatbázisokban jegyzett:

ceeol logogesis

 proquest logodataciteIndex Copernicus

Részletes kereső

Hírek

Call for Papers: A szociális munka és sz…

2020-02-25

AZ ERDÉLYI TÁRSADALOM társadalomtudományi szakfolyóirat 2020/1-es számának tervezett témaköre: A szociális munka és szociális ellátás rendszerváltás utáni 30 éve Romániában a rendszerváltás óta eltelt időben a szociális munka és a szociális...

Bővebben...

A folyóirat támogatói

et tamogatok 2019 1