Hírek

et logo 230 2



Az ERDÉLYI TÁRSADALOM Társadalomtudományi Szakfolyóirat 2021/2-es számának tervezett témaköre:

Az elmúlt évek járványhelyzet által fémjelzett társadalmi viszonyai, intézményei minden területen kisebb-nagyobb változásokon mentek át, az egyéneknek és társadalmaknak különböző kihívásokkal kellett szembenézniük. A Erdélyi Társadalom 2021. évi 2. száma tág tematikai nyitottsággal várja azokat a tanulmányokat, amelyek alapján jobban megismerhetjük a körülöttünk zajló társadalmi folyamatokat az elmúlt években végzett elemzések, adatfelvételek tükrében. Tervezett lapszámunkban külön tematikus blokkot kívánunk szentelni a koronavírus-járvány hatásait elemző tanulmányoknak, de ettől eltérő témákat taglaló szövegeket is szívesen várunk.

A megjelentetni kívánt tanulmányok szerzőit kérjük, első lépésben egy 100-300 szavas kivonatot küldjenek be 2021. november 30-ig, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre. (A kivonatok elfogadása még nem jelenti automatikusan a tanulmány megjelenésre való elfogadását! A kivonatok beküldése nem kizáró feltétel, de túljelentkezés esetén előnyt jelent.)

A tanulmányokat, és ahhoz kapcsolódó anyagokat (rövid angol és magyar kivonat, a szerzők biográfiai adatai, kulcsszavak) az Erdélyi Társadalom honlapjának elektronikus rendszerébe kell feltölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html). A tanulmányokat két anonim bíráló véleményezi, az ún. double blind peer review eljárásnak megfelelően. Megjelenésre való elfogadás esetén a szerző a bírálók javaslatai alapján rövid időn belül módosítania kell a kéziratát.

A tanulmányok beküldésének határideje 2022. február 15.

A tanulmányok formai követelményeit itt találják

Aktuális szám


et2023 1

Az Erdélyi Társadalom folyóirat a következő nemzetközi adatbázisokban jegyzett:

ceeol logogesis

 proquest logodatacitemta konyvtar sitelogo

Index Copernicus

Részletes kereső

A folyóirat támogatói

et tamogatok 2019 1

 

BGA logo 2022