A folyóiratról

et logo 230 2Az Erdélyi Társadalom 2019/2-es tematikus lapszámába olyan empirikus, elméleti vagy gyakorlati tanulmányokat várunk amelyek napjaink fiataljainak lényeges témáit, aktuális kihívásait tárgyalja. Habár világszerte a gyermekeket és fiatalokat már önmagukban vulnerábilis társadalmi kategóriának tekintik, ezen a csoporton belül is megjelennek a sajátos sérülékenységek (pl. fogyatékkal élő, intézményben felnövő, szegénységben, marginalizált közösségekben élő, különböző bántalmazásnak, kihasználásnak kitett, természeti katasztrófa által érintett vidékeken élő, delikvens vagy bűntényeket elkövető fiatalok; szerfogyasztó, mentális zavarokkal élő, bevándorló családok vagy a gyerektől távol élő szülők gyerekei). Ebben a lapszámban különös hangsúlyt fektetünk a vulnerábilis fiatalok helyzetének elemzésére, bizonyítékokon alapuló fejlesztési lehetőségek kritikus bemutatására.

A megjelentetni kívánt tanulmányok (kb. fél oldalas) kivonatának beküldési határideje 2019. július 10.
A kivonatok elfogadása még nem jelenti automatikusan a tanulmány megjelenésre való elfogadását! A kivonatokat és majd a tanulmányokat, és ahhoz kapcsolódó anyagokat (rövid angol és magyar kivonat, a szerzők biográfiai adatai) az Erdélyi Társadalom honlapjára kell feltölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html).
A tanulmányokat két anonim bíráló véleményezni, az ún. double blind peer review eljárásnak megfelelően. A megjelenésre való elfogadás esetén a szerzőnek a bírálók esetleges javaslatai alapján a megadott határidőn belül át kell dolgoznia kéziratát.
A tanulmányok formai követelményeit itt találják.
A lapszámfelelősök: Dávid Kacsó Ágnes és László Éva

Fontos tudnivalók

  • A kivonatok beküldési határideje: 2019. július 10.
  • Visszajelzés a kivonatokról: 2019. július 30-ig.
  • A tanulmányok bekuldésének határideje: 2019. szeptember 15.
  • A tanulmányokat kérjük az ET folyóirat elektronikus rendszerébe felölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html).
  • További információk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., valamint a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címeken.

AZ ERDÉLYI TÁRSADALOM szociológiai szakfolyóirat 2017/2-es számának tervezett témaköre: Hátrányos helyzet, kirekesztettség és kiutak

Az Erdélyi Társadalom a 2017/2-es lapszáma a hátrányos helyzet és annak kezelése kérdéskörben vár vitaindító és kutatási eredményeket bemutató írásokat a szociális munka, a szociológia, a szociálpedagógia vagy bármely más társ-tudományi területről.

Olyan elemzéseket várunk, amelyekből hátrányos helyzetű egyének, csoportok, közösségek és területi egységek gazdasági, szociális léthelyzetét, életérzését ismerhetjük meg. A lap nyitott a munkaerő-piaci, a területfejlesztési, az oktatáspolitikai, a szociálpolitikai, az egészségügyi dimenziókra is.

Ugyanakkor olyan írásokat is várunk, amelyekben kirajzolódnak azok a beavatkozási lehetőségek, támogató programok, amelyek az inkluziót és az életminőség javítását célozzák.

Lapszámfelelősök: Albert-Lőrincz Enikő, Dániel Botond

A megjelentetni kívánt tanulmányok rövid kivonatának (fél oldal) beküldési határideje: 2017. július 15.; a tanulmányokat szeptember 15-ig várjuk.

A megjelentetni kívánt tanulmányok kivonatait, recenziókat a következő email-címekre küldjék: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kötelezően másolatot küldve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is.

A tanulmányokat, és ahhoz kapcsolódó anyagokat (rövid angol és magyar kivonat, a szerzők biográfiai adatai) az Erdélyi Társadalom honlapjára kell feltölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html).

A tanulmányokat két anonim bíráló véleményezi, az ún. double blind peer review eljárásnak megfelelően. A kivonatok elfogadása még nem garancia a tanulmányok megjelenésére.

A tanulmányok formai követelményeit itt találják.

AZ ERDÉLYI TÁRSADALOM társadalomtudományi szakfolyóirat 2017/1-es számának tervezett témakörei: Romák Erdélyben

Az Erdélyi Társadalom 2017/1. lapszáma a következő kérdéskörökben vár szaktanulmányokat, vitaindító és kutatási eredményeket bemutató írásokat, figyelemreméltó könyvekről írt szemléket és recenziókat:

  • Helyzetkép az erdélyi magyar kötődésű romákról.
  • Demográfiai, társadalmi folyamatok az erdélyi magyar kötődésű népesség vonatkozásában
  • Ki a magyar cigány a határon túli társadalmakban?
  • Kutatási mezőny

Lapszámfelelős: Horváth István

A megjelentetni kívánt tanulmányok rövid kivonatának (hozzávetőlegesen fél oldal) beküldési határideje: 2017. április 10. (A kivonatok elfogadása még nem jelenti automatikusan a tanulmány megjelenésre való elfogadását!)
A megjelentetni kívánt kivonatokat a következő emailcímekre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve (cc-ben) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az elkészült tanulmányok beküldési határideje: 2017. június 15.

A tanulmányokat, és ahhoz kapcsolódó anyagokat (rövid angol és magyar kivonat, a szerzők biográfiai adatai) az Erdélyi Társadalom honlapjára kell feltölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html). A tanulmányokat két anonim bíráló véleményezni, az ún. double blind peer review eljárásnak megfelelően.

A tanulmányok formai követelményeit itt találják.

Aktuális szám


et2023 1

Az Erdélyi Társadalom folyóirat a következő nemzetközi adatbázisokban jegyzett:

ceeol logogesis

 proquest logodatacitemta konyvtar sitelogo

Index Copernicus

Részletes kereső

A folyóirat támogatói

et tamogatok 2019 1

 

BGA logo 2022