Kezdőlap

et logo 230 2AZ ERDÉLYI TÁRSADALOM szociológiai szakfolyóirat 2017/2-es számának tervezett témaköre: Hátrányos helyzet, kirekesztettség és kiutak

Az Erdélyi Társadalom a 2017/2-es lapszáma a hátrányos helyzet és annak kezelése kérdéskörben vár vitaindító és kutatási eredményeket bemutató írásokat a szociális munka, a szociológia, a szociálpedagógia vagy bármely más társ-tudományi területről.

Olyan elemzéseket várunk, amelyekből hátrányos helyzetű egyének, csoportok, közösségek és területi egységek gazdasági, szociális léthelyzetét, életérzését ismerhetjük meg. A lap nyitott a munkaerő-piaci, a területfejlesztési, az oktatáspolitikai, a szociálpolitikai, az egészségügyi dimenziókra is.

Ugyanakkor olyan írásokat is várunk, amelyekben kirajzolódnak azok a beavatkozási lehetőségek, támogató programok, amelyek az inkluziót és az életminőség javítását célozzák.

Lapszámfelelősök: Albert-Lőrincz Enikő, Dániel Botond

A megjelentetni kívánt tanulmányok rövid kivonatának (fél oldal) beküldési határideje: 2017. július 15.; a tanulmányokat szeptember 15-ig várjuk.

A megjelentetni kívánt tanulmányok kivonatait, recenziókat a következő email-címekre küldjék: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kötelezően másolatot küldve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is.

A tanulmányokat, és ahhoz kapcsolódó anyagokat (rövid angol és magyar kivonat, a szerzők biográfiai adatai) az Erdélyi Társadalom honlapjára kell feltölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html).

A tanulmányokat két anonim bíráló véleményezi, az ún. double blind peer review eljárásnak megfelelően. A kivonatok elfogadása még nem garancia a tanulmányok megjelenésére.

A tanulmányok formai követelményeit itt találják.

Aktuális szám

et2021 1

Az Erdélyi Társadalom folyóirat a következő nemzetközi adatbázisokban jegyzett:

ceeol logogesis

 proquest logodataciteIndex Copernicus

Részletes kereső

Hírek

Call for papers: Kortárs valláskutatások…

2022-05-18

AZ ERDÉLYI TÁRSADALOM társadalomtudományi szakfolyóirat 2022/1-es számának tervezett témaköre: Kortárs valláskutatások Közép-Kelet-Európában A volt szocialista országokban az utóbbi három évtizedben a vallásosság nagy átalakulásokon ment át. A térség vallási sajátosságaira...

Bővebben...

A folyóirat támogatói

et tamogatok 2019 1

 

bgalogo weber