Autorul tratează efectele sociale ale olimpiadei de vară din 2012 găzduite de Londra cu accent pe consecințele din spațiul urban utilizând terminologia specifică sociologiei urbane. Drept concluzie se afirmă următoarele: consecințele pozitive semnificative ale demersului sunt rezultatul unei planificării economice, sociale, teritoriale, dar pot fi trasate și unele efecte negative, în special în cazul populației sărace din East London. Aceste categorii sunt puse sub presiune datorită schimbării structurii pieței imobiliare din zonă și a procesului de gentrificare.
Cuvinte cheie: olimpiadă, Park Olimpic, Londra, East London, gentrificare, spațiu urban, schimbare socială, planificare
Studiul descrie imaginea clubului CFR 1097 Cluj din perspectiva suporterilor de fotbal din Ungaria respectiv a presei de specialitate. Autorul susține pe baza articolelor publicate că deși în heterodefinițiilre despre club acesta este perceput ca un club “maghiar” datorită istoriei și anului înființării care apare și în denumirea oficială, clubul are o identitate mai degrabă transilvană, regională. Textul este fundamentat empiric pe analiza de texte respectiv pe interpretarea interviurilor realizate cu oficialii clubului transilvănean, dar și cu șefii galeriilor ceferiști.
Cuvinte-cheie: fotbal, Cluj, CFR 1907, identitate, istorie, relații interetnice
Revista ”Erdélyi Társadalom” este indexat în următoarele Baze de Date Internaționale:
2021-03-31
Editor: István Horváth (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) Socialismul de stat a fost o realitate social-istorică prin formele și situațiile de viață pe care le-a creat / le-a permis. Proiectul de viață obiectivat în cartier...
Bővebben...Numărul 1/2019 a fost realizat în cadrul proiectului Rolul sportului în dinamica identității, prin Revista "Erdelyi Tarsadalom", prin finanțare nerambursabilă de la bugetul local al mun. Cluj-Napoca.