Kezdőlap

et logo 230 2AZ ERDÉLYI TÁRSADALOM társadalomtudományi szakfolyóirat 2017/1-es számának tervezett témakörei: Romák Erdélyben

Az Erdélyi Társadalom 2017/1. lapszáma a következő kérdéskörökben vár szaktanulmányokat, vitaindító és kutatási eredményeket bemutató írásokat, figyelemreméltó könyvekről írt szemléket és recenziókat:

  • Helyzetkép az erdélyi magyar kötődésű romákról.
  • Demográfiai, társadalmi folyamatok az erdélyi magyar kötődésű népesség vonatkozásában
  • Ki a magyar cigány a határon túli társadalmakban?
  • Kutatási mezőny

Lapszámfelelős: Horváth István

A megjelentetni kívánt tanulmányok rövid kivonatának (hozzávetőlegesen fél oldal) beküldési határideje: 2017. április 10. (A kivonatok elfogadása még nem jelenti automatikusan a tanulmány megjelenésre való elfogadását!)
A megjelentetni kívánt kivonatokat a következő emailcímekre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve (cc-ben) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az elkészült tanulmányok beküldési határideje: 2017. június 15.

A tanulmányokat, és ahhoz kapcsolódó anyagokat (rövid angol és magyar kivonat, a szerzők biográfiai adatai) az Erdélyi Társadalom honlapjára kell feltölteni (http://www.erdelyitarsadalom.ro/keziratok/keziratok-bekuldese.html). A tanulmányokat két anonim bíráló véleményezni, az ún. double blind peer review eljárásnak megfelelően.

A tanulmányok formai követelményeit itt találják.

Aktuális szám

et2016 2

Az Erdélyi Társadalom folyóirat a következő nemzetközi adatbázisokban jegyzett:

ceeol logogesis

 proquest logodataciteIndex Copernicus

Részletes kereső

Hírek

Call for Papers: Vidéki társadalom, vidé…

2016-02-04

A vidéki népesség, „vidéki társadalom” a kelet-közép-európai országok többségében számos társadalmi probléma forrása. A modernizációs folyamatok megkésettsége és sajátossága következtében a térségben a lakosság igen jelentős része a városok életkörülményeihez...

Bővebben...

A folyóirat támogatói

communitas vizszintesPCCLogo

cluj2021yac logo horizontal gray HUNvisticlujnapocaSigla Primarie

 

 

 

„Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida şi pentru 
susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021”